Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Epidemier og pandemier i Olav Duuns diktning – foredrag med Jostein Holmen

7. april 2022- 18:00 - 19:00

Hva døde folk av i Olav Duuns litteratur, for det var mye sykdom og død , også på Namdalskysten ? Hvilke sykdommer og epidemier truet mennesker den gang, og dermed danner bakteppe i flere av Duuns romaner?

Legen og HUNT- forskeren Jostein Holmen har fordypet seg i dette temaet. Torsdag 7. april er han Steinkjer seniorforums gjest og foredragsholder. Det er en kveld å glede seg til. Dette skal skje i Festsalen i Samfunnshuset.

Jostein Holmen seier at Olav Duuns litteratur er innhaldsrik – der kan vi også lese om korleis folk opplevde sjukdom, ulykker og død. Mesteparten av handlingane er lagt til tida da mine foreldre og besteforeldre levde. Tuberkulose og andre infeksjonar dominerte, men han skildra eit breidt spekter av sjukdommar, deriblant mange sjukdommar som helsepersonell i dag aldri har sett eller opplevd, mens dei er daglegdagse  i land berre nokre timars flytur unna. Og med aukande antibiotikaresistens og vaksinemotstand, er det ikkje utenkeleg at sjukdommar som Duun skildrar, på nytt kan bli aktuelle også hos oss. På den måten er Duun meir aktuell enn det vi kanskje likar å tenkje på.

 

Detaljer

Dato:
7. april 2022
Tid
18:00 - 19:00

Sted

Festsalen, Samfunnshuset