Turer

2016


Tur på Inderøya

Tursesongen starter med en tur til Inderøy. Turen vil gå langs kulturstien fra Håggåholmen til Straumen. En strekning på 6 km i lett terreng. Inderøy er kjent for flotte merkede turstier, og turen vår er indrefileen av turstiene på Inderøy

Vår guide på turen er Nils Undersåker.

Dato: 20.09.2017
Tid for oppmøte: kl 11.00
Sted: Parkeringsplassen ved Straumbrua, Straumen

Hver enkelt tar med mat og drikke for turen.

Mvh
Styret seniorforum/Terje Strand


Tur til Hals

Torsdag 15. juni Tur til Hals, med Einar Holder som vert.

Oppmøte: kl. 11.00 på Dampsaga.

Ta med kaffe og mat.


Botanikertur til Skåtangen

Tirsdag 30.mai. Botanikertur til Skåtangen.

Håkon Holien er guide. Oppmøte: Parkeringsplassen Paradisbukta kl 17.30

Interessant og trivelig tur i går kveld. Fra Paradisbukta gikk vi til Skåtangen med botaniker Håkon Holien som guide. Han fortalte om plater, vekster og lav vi kunne finne etter veien. Vi fikk med andre ord både se, smake og lukte på naturens mangfold.

 

 


Tur til Skistua

Torsdag 18.mai Tur til Skistua.
Oppmøte: Fossem kl 1100.

Nord-Europas beste havresuppe serveres


Tur på Inderøy

Den 1. september bærer det ut på tur igjen, denne gangen på Inderøya.

Turen står i programmet som tur “Fra undersåker til Rostad”. Nils Undersåker skal være kjentmann og han og Terje Strand – som er vår ”turkoordinator” – har kommet til at det er bedre å “snu” turen, slik at det blir “Fra Rostad til Undersåker”. Dette betyr at vi kjører til Rostad og parkerer der. Så går vi til Undedsåker og avslutter turen på Åsberget hvor det er flott utsikt over fjorden. Der spiser vi våre medbragte matpakker før det blir ordnet med skyss tilbake til Rostad og bilene våre.

Reisebeskrivelse: Kjør utover Inderøya i retning Skarnsundet. Ta til venstre ved merking til Rostad. Der er det parkering litt før man kommer inn på tunet. (Terje kommer å være der.) Han anslår at det kan være ei mils vei fra krysset på Straumen til Rostad.

Dere har god tid hvis dere regner tre kvarter fra Steinkjer. Oppmøte kl 11.00.

Minner om “fotskatten” på kr. 30.00.

God tur!

Styret.


Tur til Oftenåsen

Torsdag den 18. august Tur til Oftenåsen. Oppmøte i Skotvoldgruva kl. 11.30. «Fotskatt» kr 30.


Tur langs gamle kongevei


Tirsdag 14. juni – Tur langs Gamle kongevei Røra – Verdal.

Tur til Kveinnstu (tidl. Eva Moe stue). Egen transport.

Fra Steinkjer: Kjør E-6 til kryss før jernbaneundergang på Røra. Krysset er merket til Hellemshaugan og Oldtidsveg. Ta til venstre i krysset og umiddelbart deretter til venstre igjen mot oldtidsvegen. Vegen følges i ca.2,5 km til parkering ved Lundsaunet hvor turen starter.

Vi får guiding av både Svein Jørum og Jørgen Røflo.
Vi møtes ved Lundsaunet 14.juni kl 11.00. Ta med mat og kaffe og kanskje noe å sitte på. “Fotskatt” kr. 30.00.
Vel møtt og god tur!


Tur til Bølstua


Onsdag 1. juni. Tur til Bølstua, Inderøy.

Orientering ved leder i Inderøy historielag, Åshild Vang.

Frammøte kl. 11. – sted annonseres senere. Egen transport.

Reiserute. Fra Steinkjer: Kjør E-6 til Vist. Ta der til høyre og følg FV 761 helt fram til like før Straumen og kryss merket til Flatås og Skistadion. Følg denne vegen (Vudduvegen) ca. 2,3 km til nytt kryss merket Hastad. Krysset har skilter til Flatås (hovedvegen) og Tronstad. Kjør rett fram (i svingen) mot Tronstad i følg vegen i ca. 2,4 km til et steinbrudd på høyre side av vegen. Parkering er avtalt i steinbruddet på anvist sted.


Taube og Tapas

Taube og Tapas på Brød og Cirkus

Torsdag 1 oktober kl. 19.00 inviterer Steinkjer seniorforum til en gladkveld på Brød og Cirkus midt i Kongens gate.

Ved siden av god mat og drikke etter eget valg, blir det underholdning ved namsosbandet DDVa. DDVa – et herlig ordspill på et annet band fra Namsos – er et band med medlemmer som har levd en stund, men med spilleglede og trøkk. Gruppas medlemmer har spilt sammen i mange år. De kommer til Steinkjer med melodiene og historiene om Evert Taube og med Stein Landsem som bandleder og vokalist. Gruppa består av fem medlemmer, og instrumentene er trekkspill og gitar, fiolin og bass. Det blir anledning til å synge med på noen av sangene.

Brød og Cirkus stiller med tapasmeny, den enkelte bestiller selv drikke.

Pris blir kl. 250 per person for mat og underholdning.

Styret i Steinkjer seniorforum håper på godt frammøte. Dette er et nytt og annerledes opplegg, styret håper medlemmene setter pris på å få en hyggekveld med god mat og musikk når høsten nå er på vei.


Orientering – kart og kompass

Kart og terreng 1. september 2015

Vi møttes ca. 10 personer på parkeringsplassen på Midterfjellet klokka 1200, og var så heldige å få komme inn på Skistua for å forklare om koordinater-, kart- og GPS- mysterier. Det ble gjort av Asbjørn Kjellsen og Jens Kveli . Det passet med mat og kaffe før vi gikk ut i villmarken og fant 5 poster som var avmerket på et orienteringskart som alle fikk. Vi fant fram og mange lærte litt om å finne fram i terrenget ved å bruke kart og kompass. Deltakerne fikk et heftet «Kart og terreng» av Asbjørn Kjellsen ble gitt til alle deltakerne.

 


Tur til Skrattåsen

Referat fra tur til Skratåsen 26. august 2015

Omtrent 23 personer fant vegen til Skratåsen gård kl. 1200. Kjør veien som går fra Fossem til Sunnan. Gårdbruker Øystein Hauffen og familien møtte oss og informerte om den allsidige virksomheten med økologisk drift og det sosiale aspektet ved denne drifta. Deretter fulgte vi traktorveien til de gamle Skratåsen sinkgruver ca. 20 -30 minutter. Henry Stenseth orientert om gruvedrifta som engang var. Medbrakt nistemat og drikke tok vi i sola på en slagghaug og ruslet tilbake med mer kunnskap enn da vi kom.


Tur til Saemien Sijte, Snåsa

Besøk på Saamien sitje 10. juni 2015

Ca. 22 medlemmer ble møtt av Susann Lyngmann på Saamien sitje på Snåsa kl. 1300. Vi fikk interessant informasjon om sørsamisk kultur og språk og svar på de mange spørsmål hun fikk. Dette ble supplert med mange gode fotografier fra steder med samiske kulturminner, på vår vandring i museet. Ganske spesielt var besøket i gamma med reinskinn på golvet og bål i sentrum. Her klarte Susann Lyngmann å skape ro og fred ved å fortelle bare litt og lytte til stillheten. Hennes sønn Thomas framførte en joik og forklarte oss om hva denne gamle tradisjonen er.

Mange takk til den dyktige og kunnskapsrike Susann Lyngmann som gjorde besøket til en helt spesiell opplevelse


Tur til Sunnan

Tur til Sunnan 20. mai 2015

I alt 35 betalende deltakere møtte opp kl. 1200 ved grendehuset. De lokale guidene Bjørn Råen og Henry Stenseth tok imot og informerte om tettstedet Sunnan. Med stor lokal kunnskap fikk vi detaljer og historier om jernbanebygging, forsamlingshus, tømmerfløting, båttrafikk, kraftverk og bakerier mv. mens vi vandret omkring. Ikke minst fikk vi vite om om Håndballfabrikken som laget håndsydde fot- og håndballer i 7 år fra 1947, i alt ca. 25 000 baller. Avslutning i nydelig sol på terrassen på fritidshuset hos Randi og Erling Koldaas som hadde laget kaffe og vafler til oss, supplert med litt lokalhistorie. Alle fikk også en nydelig smakebit av potetkake fra Idars Hjemmebakeri på Sagplassveien.


2015


Besøk på Campus

Mandag den 27. okt. 2014. Besøk på Campus for orientering om trimtilbud.
9 medlemmer møtte opp, og fysioterapautene Unn-Eirill Barstrand og Øystein Bjørnes gav oss en inspirerende innførng i ideologien Campus arbeider etter og hvorfor det er nyttig og nødvendig med fysisk aktivitet i alle aldre. Etterpå fikk vi omvsning i området. Bjørnes tilbød en prøvetime og dette ble etterpå avalt med Eva. Mail blir sendt til alle om dette.

Før vi gikk, drakk vi kaffe i kantina. (Det sosiale er en viktig del av opplegget i Seniortrimmen.)


Tur til Tittinghalla på Inderøy

Tur til Tittinghalla ble arrangert 16 september 2014. Tittinghalla er et populært turområde på Inderøy, ikke langt fra Skarnsundet med den flotte brua. I alt var vi 21 personer som deltok, i fint vær og med kyndig og interessant ledelse av Nils Undersåker som er lokalkjent på de fleste stier på Inderøy. Vi ble informert om bosetting, veiforbindelser, lokalhistorie om et par gårder vi passerte.
Medbragt mat og termos koste vi oss i sola på mens vi så ned på tåka som lå over lavlandet og sjøen. Næringsrike bergarter i området gjør at vekstforholdene er gode både for jordbruk, beite og skogproduksjon. Det var stadig noe interessant å observere og kommentere. På toppen av Tittinghalla, litt over 300 moh. var turens geografiske høydepunkt og som alle nådde uten problemer. Derfra var det bare utforbakke og vi dro fornøyde hjem etter en omtrent 3 timers trivelig tur. Vi er stor takk skyldig til entusiasten Nils Undersåker.


Tur til Operauka i Stjørdal

Tryllefløyten» fredag den 9. august
Vi var 20 stykker som dro av sted med Steinkjerbuss kl 1315 fra Steinkjer skysstasjon.

Vel framme i Prestegårdshagen ble vi møtt av hyggelige arrangører som viste oss inn i museet hvor vi fikk en god gjennomgang av stykket av operasjef Randi Spets og en av sangene, Jars Eggen, som også ga oss en liten forsmak på stemmen sin. Vi fikk også fingermat og noe godt i glasset. Det var satt av plass til oss i amfiet så vi føtle oss svært godt mottatt og ivaretatt.

Forestillingen var morsom og fantasifullt laget og sangerne var imponerende gode. Steinkjers egne Marita Ramberg Røthe og Sverre Johan Aal gjorde gode figurer. Dem kan vi være stole av. Kostymene var flotte og lyden svært god.

Sola skinte på oss og vinden viftet i de store lerketrærne mens vi i pausen kjøpte oss mat og forfriskninger – og mens vi så forestillingen også. A halv åtte var vi vel tilbake i Steinkjer og alle uttrykte begeistring over turen.

Takk til alle for en vellykket utflukt.

Torunn Braathen.


Tur til Blues in Hell

Fredag den 5. september 2014.

Vi var 9 stykker fra Steinkjer Seniorforum som satte oss på toget fra Steinkjer stasjon kl 0928.Da vi kom til Størdal var vi litt tidlig ute så det var ingen der som tok i mot oss, slik vi fikk ikke billetter. Men det gjorde ingenting. Vi fikk etter ei stund kontakt med en som «hadde noe med det» og han sa vi bare måtte gå inn og bare være der og kose oss. Så vi satt i sola og pratet og nøyt siste rest av sommeren.Etterhvert ble det servert gryterett og vi kom oss greit inn i Magic Mirror. Teltet (det mobile teateret) var fullt av pensjonister.Vii registrerte både Stjørdal seniorforunm og Den kulturelle sparserstokken fra Trondheim.Første ute var Reidar Larsen, en gudbenådet jazzpianist som underholdt oss i nesten tre kvarter. Etter pause kom Davina and the Vagabonds, et fyrverkeri av en artist og med et flott band. En flott opplevelse. (De som er interessert kan finne disse artistene på YouTube.)Takk for turen til dere som var med!

Torunn Braathen.


Vandring på Hoøya

I alt 17 deltakere møttes på parkeringsplassen på Hoøya 20. august, lett duskregn og fjære sjø. Ved Egge museums restaurerte naust hadde vi en stopp og kikket ut og inn.
Paul Ola Kjerkreit fortalte lokale historier og erfaringer fra egen barndom og ungdom i Sør-Beitstad, nær Hoøya. Turen videre ble avbrutt av noen pauser med informasjon om lokal vegetasjon og geologi.

Ytterst på sørspissen fant vi plass på snauberget og hadde medbragt kaffe/te og mat. Paul Ola refererte på kav beitstaddialekt, fra en intervju han gjorde i 1969 med Sverre Melhus (1895–1977) og betydningen av fiske og fiskeplasser i Beitstadfjorden.

Takk for turen til alle.


Blues in Hell, fredag 5.september 2014

Steinkjer seniorforum er invitert til Blåtur og Seniorblues på Hell stasjon fredag 5 september.

Program:

Ankomst Hell stasjon kl 1130 – 1200
Varm gryterett serveres kl 1215.
Konsert med festivalartister mellom kl 1230 og 1430.
Avreise mellom 1430 og 1500
Programmet for Bllues in Hell 2014 omtales som det beste på mange år. Dette kan du få bekreftet ved å klikke på www.bluesinhell.no

Pris: Kr 200 pr person. Togbillett kommer i tillegg

Påmelding til Asbjørn Kjellsen på e-post asbjorn.kjellsenntebb.no senest fredag 29 august.

Det er bare 350 plasser til disposisjon så ikke vent for lenge.Husk å skrive inn telefornummeret ditt på e-posten Vi tar sikte på å reise med tog fram og tilbake, men må ta forbehold om at det er plass på toget. Vi kommer tilbake med informasjon om dette.

Les mer om opplegget her.


Opplev ”Tryllefløyten” 9. august 2014!

Steinkjer seniorforum inviterer til forestillingen ”Tryllefløyten” ved Opera Trøndelag i Prestegårdshagen, Stjørdal Museum lørdag 9. august.
Avreise med buss fra Trafikkstasjonen /Jernbanen i Steinkjer kl 13.15.

Vi får en aperitiff og informasjon ca. kl.14.30. Forestillingen begynner presis kl 16.00 og varer til ca. kl 18.00. Vi er tilbake med bussen ikke senere enn kl. 20.00.

Vanlig pris for forestillingen er kr. 450, SSF har fått tilbud på kr. 390. Tilbudet inkluderer aperitiff og informasjon.

Forestillingen er på 2 x 40 minutter, samt pause med anledning til å kjøpe vin, kaffe og litt å bite i. Det er med fjorten solister samt operakoret.

Prisen med buss er kr 390 + 210 = 600.

Bindende påmelding innen 10 juli til Eva Midsem Olsen, emo-olseonline.no

Kr 600 må betales inn til konto nr. 4202.41.31534 ved påmelding.

Velkommen!


Tur til Hoøya 20. august 2014

Vi møtes på parkeringsplassen på Hoøya kl. 1230. Det skal være flo sjø i Steinkjer kl 15.11 på Hoøya 20. august kan da gå tørrskodd både fram og tilbake.
Bjørnar Wiseth vil informere litt om lokale forhold og om fjordfisket i gamle dager. Turen går på stier helt ut til sørspissen av Hoøya. Der er det flott utsikt og fint å nyte medbragt mat og drikke. Underveis begge veier blir det informasjon, spørsmål og svar om det landskapet vi går igjennom.

Ta på gode sko, det er litt bratt enkelte steder. Det er ingen påmelding, men de som møter betaler en «fotavgift» på kr 30 som går til Steinkjer seniorforum.

Turleder blir Asbjørn Kjellsen.

Velkommen


Guiding i Hustad kirke 11. juni 2014

Rundt 30 medlemmer i SSF møtte guiden Aud Holmern utenfor Hustad kirke klokka 1200. Aud er en veldig kunnskapsrik og dyktig formidler av historien og detaljene om den lille massive Hustad kirke bygget av stein og tre. Den ble oppført som privatkirke av stein ca. år 1150 og har gjennomgått flere ombygginger fram til vår tid. Alt ble interessant når Aud fortalte både inne og ute på kirkegården og om et helt spesielt tømret gjerde rundt området.

Etter omvisningen gjorde de fleste deltakerne turen ned til Skjelvågen og nøt medbrakt på termos og i matboks, heldigvis under tak. Da hadde været skiftet til sommerregn.

Vi som var med fikk oppleve og lære om en spesiell kulturskatt i vårt nærmiljø.


Falstadsenteret

Tankevekkende tur til Falstad

26 medlemmer av Steinkjer seniorforum møtte fram på Falstadsenteret 6. mai 2014. Etter kaffe og kake ga konservator Arne Langås en presentasjon av Falstad i fortid og nåtid, og fortalte at bygningen ble reist i 1921 som skolehjem og oppdragelsesanstalt for så å bli Norges nest største fangeleir fra 1941 til 1945. Etter krigen ble stedet benyttet som fengsel i forbindelse med landssvikoppgjøret inntil det ble overtatt av Ekne offentlige skole som holdt til her til utpå 1990-tallet. Falstadsenteret flyttet inn i 2006.

De første fangene kom til Falstad i 1941. Det var mulig å huse opp til 800 på en gang, og man kjenner navnet på ca. 4200 fanger som har vært her. Av disse var ca. 1000 utlendinger, de fleste fra Jugoslavia, Sovjet og Polen. Blant grupper som var her, var lærere som hadde protestert mot nazifisering, studenter fra NTH, jøder fra Trondheim, tyske desertører, politi, offiserer, gisler og en rekke motstandsfolk. Falstad ble for mange en mellomstasjon på vegen til Grini eller leire på kontinentet.

Under krigen var det til sammen 215 kvinner på Falstad i en egen kvinneavdeling. Den yngste var bare 16 år, den eldste 66. Hele 35 var mellom 16 og 19 år.

Ca. 220 personer, herav 43 nordmenn, ble henrettet i Falstadskogen. Ingen kvinner ble henrettet på Falstad.

Falstadsenteret viser to interessante utstillinger. «Ansikt til ansikt» er en permanent utstilling fra 2006 som med tekster, fotografier, filmer, intervjuer og gjenstander binder sammen senterets to tematiske virkefelt, krigens fangehistorie og menneskerettigheter. Gjennom den andre utstillingen blir vi kjent med noen av kvinnene som var internert her.

Etter at vi hadde sett utstillingene og spist lunsj sammen, dro mange til Falstadskogen og avsluttet en lærerik og tankevekkende tur der.


Årets storby – BERLIN

Tur til Berlin – og kurs
Informasjon om turen til Berlin:

Turen arrangeres for medlemmer av Steinkjer seniorforum i perioden 2. – 7. oktober 2014.

For at turen skal bli slik vi ønsker, må vi begrense antallet deltakere til maksimalt 20.

I grove trekk er turen planlagt i samarbeid med Brustad som reisebyrå, og vil se slik ut:

Avreise torsdag 02.10.14 kl 08.00 med buss fra Steinkjer til Værnes, derfra direktefly til Berlin.

Returen er tirsdag 07.10.14 om ettermiddagen fra Berlin med mellomlanding i København. Buss fra Værnes vil være i Steinkjer ca. kl 00.30.

Vi skal bo på: Maritim Hotel som ligger sentralt i Berlin, ikke langt fra Brandenburger Tor.

Rolf og Kirsten Knedal Andersen blir med oss som guider og kjentmenn. De jobber begge to som lektorer ved Steinkjer videregående skole og snakker godt tysk. De har besøkt Berlin ca. 20 ganger, både med elever fra videregående skole og i andre sammenhenger.

Det blir lagt opp til et rikholdig og variert program på turen. Noen av postene innebærer at vi går rundt, ser oss om, blir orientert, lærer og opplever. Vi forsøker å legge inn opplevelser innen musikk og kunst og besøk på historiske steder. Rolf og Kirsten vil kunne ta dere med til steder dere ellers ikke ville oppleve.

Deltakerne bør være forberedt på å kunne forflytte seg til fots.

Kostnad:

Det er ikke mulig pr i dag å angi prisen helt eksakt, men pakkeprisen blir ca. kr 8.700 per person.

Prisen inkluderer reise med buss og fly, hotellovernattinger i dobbeltrom, alle frokoster, de fleste middager samt guide i Berlin. Tillegg for eventuelt enkeltrom vil være kr 1.800.

VIKTIG:

Ved påmelding er det viktig at de som vil reise i lag sier fra om det, og helst melder seg i lag. De første 20 som melder seg, får bli med på turen.

Påmelding innen 05.05.14 til:

e-post: randi.d.kjellsenntebb.no eller telefon: 913 45 637 (Randi Devold Kjellsen)

De som kommer med på Berlin-turen vil få beskjed innen 20.05.14.

KURS:

I forkant av turen blir det arrangert et Berlin-kurs. Kurset er åpent for alle og blir avviklet mandager i ukene 37, 38, 39 og 40 i lokaler ved Steinkjer videregående skole. Kurset blir på 12 timer, og går over fire kvelder. Rolf og Kirsten Knedal Andersen blir kursholdere. Kurset må sees på som obligatorisk for de som skal reise.

Kursavgifta er kr 740,-.


TUR TIL FALSTADSENTRET I MAI

Steinkjer seniorforum inviterer til et besøk på Falstadsenteret tirsdag 6. mai 2014 kl 12.00
Reise: Vi kjører privatbiler og møtes på Falstadsenteret kl. 12.00. Det er noe over 5 mil fra Steinkjer til Falstadsenteret, så en bør ikke reise seinere enn kl. 11.00 fra Steinkjer. Følg E6 sørover. Like etter å ha kjørt forbi Norske Skogs papirfabrikk på Fiborgtangen, er det skiltet avkjøring til Falstad mot høyre.

Program. Det blir servert kaffe og noe å bite i ved ankomsten. Deretter får vi omvisning i ca. 2 timer. En hyggelig lunsj serveres ca. kl. 14.15. Etter lunsj er det avtalte programmet ferdig. Men på egen hånd gjør vi en tur opp til Falstadskogen ca. 2 km. fra senteret. Stedet er en vakker skogpark og veldig spesielt. Hjemreise gjøres når det passer.

Pris. Med omvisning og servering blir prisen kr 330 per person. Beløpet må være innbetalt innen påmeldingsfristen 29. april til Steinkjer seniorforums konto nr. 4202.41.31534

Påmelding. Bindende påmelding sendes på e-post til asbjorn.kjellsenntebb.no senest tirsdag 29. april

Har du spørsmål kan du ringe Asbjørn Kjellsen, tlf. 48 29 59 75.

Velkommen til en hyggelig maidag på Falstad.

Hilsen Steinkjer seniorforum v/ Asbjørn Kjellsen


2013


Årets storby – Roma

Tur til Roma
og kurs – med Olav L’Orange

Her er mer informasjon om turen til Roma:

Turen arrangeres for medlemmer av Steinkjer seniorforum i oktober. Vi mener å ha registrert at det er mange som vil være med på Roma-tur. Skal turen bli slik vi ønsker, kan imidlertid ikke for mange reise sammen. Antallet deltakere er derfor satt til 15.

Da trolig flere vil til Roma, har vi lagt opp til at det kan bli to turer. Gruppe 2 starter da et par dager etter at gruppe 1 er tilbake. Programmet vil bli det samme på de to turene, men av praktiske årsaker (hotellkapasitet) må vi bruke to forskjellige hoteller.

I grove trekk er turen planlagt slik:

Gruppe 1: avreise onsdag 02.10.2013, og retur tirsdag 08.10.2013

Skal bo på: Hotell Casa San Giuseppe (3-stjerners hotell).

Gruppe 2: avreise torsdag 10.10.2013, og retur onsdag 16.10.2013

Skal bo på: Grand Hotel del Gianicolo (4-stjerners hotell).

Begge hotellene ligger i Trastevere-distriktet, sentralt i Roma.

Olav L’Orange blir guide og kjentmann, i samarbeid med kona Solveig.

Olav L’Orange er født i 1942, og sier om sitt forhold til Roma: «Da mine foreldre flyttet til Roma i 1959 fulgte jeg med på lasset og ble der til 1962. Siden har jeg besøkt Roma minst 20 ganger, av og til bare for en uke eller to, andre ganger i flere måneder.». Olav snakker flytende italiensk.

Det blir lagt opp til et rikholdig og variert program på turen. Noen av postene innebærer at vi går rundt, ser oss om, blir orientert, lærer og opplever. Olav vil kunne ta dere med til steder dere ellers ikke ville oppleve.

Deltakerne bør være forberedt på å kunne forflytte seg til fots.

Kostnad:

Pakkeprisen som inkluderer reise, hotell og reiseleder/guide blir ca. kr 9.500 per person. Frokost er inkludert, men ingen andre måltider.

For gruppe 1 er pakkeprisen kr 9.190 og for gruppe 2 er pakkeprisen kr 9.735.

Tillegg for enkeltrom på hotellet – gruppe 1 kr 1870 og gruppe 2 kr 2870.

Prisen inkluderer:

Flyreise Trondheim-Roma t/r med SAS på økonomiklasse
Flyskatter (kr 434 pr person)
5 netters opphold på hotell inklusiv frokost
Transport til/fra flyplassen samt assistanse ved ankomst Roma flyplass fra Norge
Lokal turistskatt
Guide i Roma (Olav)
I forkant av turen blir det arrangert et Roma-kurs. Kurset vil trolig bli avviklet i uke 38 og 39.

Kurset blir på 12 timer, og går over fire kvelder. Olav L’Orange blir kursholder. Påmelding til kurset vil bli annonsert senere.

Kurset må sees på som obligatorisk for de som skal reise. Kursavgifta er kr 740,-.

VIKTIG:

Dersom mange vil reise, må vi foreta loddtrekning blant de som melder seg. Det er derfor viktig at de som vil reise i lag sier fra om det.

De som melder seg på må si fra om de velger tur med gruppe 1 eller med gruppe 2.

Si også fra om det andre alternativet er aktuelt, dersom dere ikke får førstevalget.

Påmelding innen 15.03.2013 til:

e-post: svestrumntebb.no (Svein Vestrum)

eller

telefon: 913 45 637 (Randi Devold Kjellsen)

De som kommer med på Roma-turen vil få beskjed innen 19.03.2013 og bli bedt om å innbetale depositum kr 2.100 til Steinkjer seniorforum innen 22.03.2013.

Senere vil restbetalingen være et forhold mellom den enkelte reisedeltaker og reiseoperatøren Sabra Tours. Dette gjøres ved at Sabra Tours får oversendt liste med navn og adresse på deltakerne, slik at de kan sende dere faktura på sluttbeløpet. Sluttbeløpet vil forfalle til betaling 16.08.2013.

Kursprogram


Minnerik Romatur

Den 10.oktober landet 19 forventningsfulle medlemmer av Steinkjer seniorforum i Roma og satte kurs for et hotell på en av høydene i Trastevere. Fra frokostsalen her var det utsikt over kuppelen på Peterskirken som lå i gangavstand fra hotellet.

Olav og Solveig L’Orange, som begge kjenner Roma usedvanlig godt, hadde påtatt seg oppgaven som guider. De hadde lagt opp til en del felles gåturer med innlagte måltider, men det var også avsatt tid til individuelle ønsker med Olav og Solveig som rådgivere og veivisere. Vi stiftet bekjentskap med de severdighetene som hører Roma til, og som alle besøkende passer på å få med seg – Pantheon, Fontana di Trevi, Piazza Navona, Colosseum, Forum Romanum og Piazza Venezia. De fleste var også innom Peterskirken, Basilica de Santa Maria Maggiore og Basilica di San Giovanni in Laterano.

Roma har et unikt utvalg av museer og kunstutstillinger, og mange benyttet anledningen til opplevelser innenfor sine interessefelt. Værgudene var så absolutt på vår side hele tida, og temperaturen var slik at det var fint å slentre gatelangs og sette seg ned på en fortauskafé for å slappe av mellom sightseeing og kanskje litt shopping for dem som ønsket det. Roma ble ikke bygd på en dag. Derfor kan man heller ikke få med seg alt på en uke, men vi hadde seks fine og interessante dager. Turen ble ekstra minneverdig og hyggelig takket være kunnskapsrike og hjelpsomme guider og en trivelig, positiv og interessert reisegruppe..

Her er de fleste fotografert på sightseeing i Roma sentrum.

Olav L’Orange, Kari Jølle, Jorunn Braathen, Inger Johanne Holder, Ole Jacob Moxnes, Eva Solvik, Ragnhild Ellingsen, Margot Kvithyll, Solveig L’ Orange, Hilde Schønborg, Torunn Hagen Kjerkreit, Paul Ola Kjerkreit, Torill Røkke, Inger Moxnes, Eva Østgård, Arnljot Holder, Solveig Sletten, og Audhild Hustad Henningsen.

Foto: Steinkjer-Avisa


”BLUES IN HELL” fredag 6. september 2013

20 forventningsfulle seniorer sto på Steinkjer stasjon for å ta toget til Hell. På veien dit kom seniorer fra Verdal, Levanger og Stjørdal på toget nordfra, og sørfra kom det en stor kontingent fra Trondheim. På stasjonen ble vi ønsket velkommen av Ole Myrbekk, lederen av Stjørdal seniorforum.

Så toget vi i en stor flokk til Magic Mirror-teltet, og på veien fikk vi med oss en varmrett og kunne kjøpe drikkevarer. Inne i teltet ble vi ønsket velkommen av festivallederen av ”Blues in Hell”, Kjell Inge Brovold. Han syntes det var fantastisk å fylle opp det fantastiske telte med 2-300 seniorer i et vorspiel før det skulle brake løs om ettermiddagen, og han uttrykte ønske om at dette skulle bli en tradisjon.

Så entret Nico Duportal og hans Rhythm Dudes podiet og holdt en tre kvarters konsert for oss. Det var rock’n roll som mange av oss husker fra sin ungdomstid. Det swingte fra scenen, og i salen klappet folk takten med både hender og føtter, og noen par svingte seg foran scenen også.

Folk koste seg før toget brakte oss tilbake til utgangspunktet på de ulike stasjonene.


TUR I EGGEMARKA tirsdag 20. august 2013

37 møtte opp på Egge Museum for å være med på vandretur langs rundløypa i Eggemarka. Asbjørn Kjellsen var leder på turen og orienterte om hva vi så av vegetasjon og vekstforhold i en frodig rekreasjonsskog. Det startet med at Asbjørn viste at treslaget or har innebyggget en nitrogen-gjødselfabrikk i rota, og derfor blir det god jord der den vokser. Det ble også snakket om hvor viktig energikilden lys er for planene, vekst og forråtnelse, skogen som lekeplass, resultatet av tidligere grøfting, kvikkleire fra Lundelva, sopp, ravinedaler og erosjon og mye mer… Hele turen gikk på gammel havbunn, hvor det for omtrent 10.000 år siden var 150 m sjøvann over der vi spaserte med lave sko. Det var mye diskusjon og interessante sprørsmål på turen.
I det hele tatt en trivelig tur med en engasjert og kunnskapsrik turleder! Turen ble avsluttet med medbrakt mat og termos på tunet til Egge Museum i Eggemarka.


”BlåTur”

til Hell Stasjon fredag 6 sep 2013


Vandretur på Inderøy 4. juni 2013

4. juni 2013 møttes vi på Shellstasjonen på Straumen og fortsatte i bilkø fram til Håggåholmen hvor vi parkerte og ble ønsket velkommen av Nils Undersåker. I alt var vi 35 personer som fulgte kulturstien langs sjøen og i kulturlandskapet i et vær som var akkurat passe bra å gå i. Med ujevne mellomrom fikk vi lokalhistorie av Nils om steder, husmannsplasser, gårder og om levekår kår for folk flest. Turen endte opp på berget mot sjøen nedenfor Undersåker hvor Gerd Undersåker hadde svartkjelen klar med kaffe sammen med kringle, ispedd med mer informasjon om hva vi så og hva vi ikke visste om denne plassen. Et planlagt hentesystem for biler ble ikke iverksatt fordi de aller fleste gikk tilbake langs den samme kulturstien og fikk en ekstra opplevelse av det.


TUR TIL SKEIFELTET I SPARBU

Nesten 40 deltakere var med når vi besøkte Skei-feltet i Sparbu. Dette var en tur som var arrangert i samarbeid med Sparbu historielag. Skei-feltet anses å være Nord-Trøndelags største gravfelt og inneholder nesten 120 graver. Funnene er fra ca 800 – 1000 e.Kr. Her er store stjerneformede gravhauger, langhauger, som var kvinnegraver, og rundhauger, som var mannsgraver. En gravhaug kunne inneholde flere begravelser. Det er også funnet rester etter det man tror var militære bosteder. Matlagingsgroper tyder på et stort hushold.

Arkeolog Bodil Østerås var en meget god formidler. Hun levendegjorde både livet i vikingtiden og redegjorde for ulike teorier innen sitt fag. Etter vandring i feltet, returnerte vi til Heistad grendehus, der representanter for Sparbu historielag hadde kaffe og sirupskake klar. Der fortalte Bodil Østerås om de rike funnene som ble gjort i 1868 og 1871 på Dalem i Sparbu. Der ble bl a den unike Dalem-spenna gravet ut, en av de mest praktfulle funn fra norsk folkevandringstid (400- 550 e.kr.), Norges største relieffspenne i forgylt massivt sølv, 23 cm lang. Det ble også gjort andre interessante funn, og vi ble oppfordret til å oppsøke Vitenskapselskapet i Trondheim og Oldtidssamlingen i Oslo for å se dem. Bodil Østerås fortalte at det er planlagt utstilling og seminar i Steinkjer i 2014 med arkeologer fra flere land, og muligens en bok om funnene.


Referat fra vandring til Oftenåsen 25.september 2013

Dette var vår aller første tur i regi av SSF, kommer det noen tro? Ved Skratåsgruva møttes etter hvert ca. 30 deltakere for å vandre opp til Peilehytta. Veldig bra. Underveis orienterte Asbjørn Kjellsen litt om skogstrærne, vegetasjon, dyreliv og annet. Vi tok en ekstra pust når vi kom opp til den marine grensa på ca. 175 moh. og så hva den har å si for jordsmonnet.

På Peilehytta fikk vi kjøpt nystekte vafler og kaffe som vi syntes var vel fortjent. Asbjørn Mathisen og Svein Olav Bruun orienterte om Peilehytta og det store dugnadsarbeidet som er gjort. Tilbaketuren gikk uorganisert langs flere av de mulige vandrestiene.


2012


Funkisvandring i Steinkjer 27 nov 2012

Ca. 35 deltakere møttes utenfor rådhuset i Steinkjer hvor Robert Øfsti tok imot oss. Han forklarte hva funkisarkitektur er og viste oss en rekke eksempler på hus bygget i funkisstil, mer og mindre ombygd etter nyoppføringen. Vi lærte mye på turen opp til Nordsihaugen og tilbake. Hans kunnskap om arkitektur og om Steinkjer gjorde at det ikke spilte noen rolle at temperaturen ikke var sommerlig.

 


Eggevandring 23 okt 2012

Vi møttes kl 1200 ved Egge Gård. Johan Solheim tok de snaut 30 frammøtte med på en interessant vandring forbi kirka og langs veien, framt til gravhaugene nær Ølvisheim. Johan Solheim har mye kunnskap om historien som gjemmer seg under gravhaugene og var en meget dyktig formidler av sin kunnskap i løpet av ca 1 ½ time som vandringen varte.